Шампионът Лудогорец победи у дома с категоричното 4:0 състава на Черно море в последен мач от 30-ия кръг на Първа лига. По този начин разградчани се завърнаха на победния път след три мача без победа в първенството.

Играчите на Георги Дерменджиев изковаха успеха още през първата част, през която реализираха и четирите попадения. Водещият голмайстор в шампионата Клаудиу Кешеру даде преднина на домакините още в 7-ата минута, завършвайки отлична контра на своя тим. В 32-ата минута „орлите” удвоиха аванса си след попадение на Хосе Луис Паломино, който с глава засече центриране от корнер на Вандерсон. Само 2 минути по-късно самият Вандерсон записа името си сред голмайсторите, възползвайки се от груба грешка в защитата на „моряците”. Крайното 4:0 за Лудогорец оформи Клаудиу Кешеру в 45-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар.

След днешния успех шампионите увеличиха преднината си на върха в класирането. Разградчани са първи с актив от 72 точки, на цели 16 пред ЦСКА-София и Левски, които са с по 56 пункта. Черно море остава четвърти с 46 точки.