Модното училище на Русе - Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, спечели най-много призове от жури и публика на деветата Панорама на професионалното образование, която се проведе под егидата на МОН в Пловдив. В национално състезание участваха 350 ученици от 150 професионални училища от цялата страна. 
Възпитаниците на русенската гимназия по облекло завоюваха отборно първо място за „Най-добър млад фризьор и гримьор“, първо индивидуално място за „Най-добър млад гримьор“, второ за „Най-добър млад фризьор“, трето отборно място за „Млади таланти в модата“ и трето индивидуално място за три ученички в същата категория. 
В прическите и грима възпитаниците на професионалната гимназия показаха креативност и иновативно мислене. Цветните съчетания в стила бяха нежни, красиви и изключително актуални за този моден сезон.
Гостите на панорамата бяха вдъхновени от представената оригинална рокля-цвете - едно пролетно чудо, разцъфнало на модния подиум. Оригиналната интерпретация на младите дизайнери изненада с допълнение от светлинни ефекти върху роклята, които впечатлиха и жури, и публика с постигнатата неповторима визия.
„Успехът и уменията на тези млади творци е пример как да бъдат мотивирани и увлечени техните връстници, така че все повече млади хора да намират своята успешна реализация чрез избора на подходяща професия в България“, заяви директорът на Професионална гимназия по облекло Диана Иванова.