Въпреки че и тази година не улучиха хубаво време, организаторите на тарлата от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе отчитат поредно успешно издание на традиционния русенски панаир. Слънчевият ден вчера напълни атракционите и заведенията покрай тях за последно преди алеята под хотел „Рига“ да опустее. Поне за следващите няколко години, тъй като кеят ще бъде в ремонт и скоро панаири там няма да могат да се провеждат.
През уикенда бяха изтеглени и наградите от обичайната за последните издания на тарлата томбола. Щастливки при жребия тази година се оказаха три дами. Инна Георгиева спечели велосипед, Цветелина Стефанова - юношеско колело, а Цвета Колева - таблет.
За пета поредна година Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Русе зарадва и 60 деца от школата на футболния „Дунав“. Малчуганите имаха възможността да се повозят безплатно на атракционите в пролетния панаир.
А двете поредни дъждовни години не отказват хотелиерите и ресторантьорите от провеждането на тарлата и те вече мислят къде да я направят догодина. Първи техен избор е Паркът на младежта по същото време.
„Русенският пролетен панаир се провежда от 115 години по Великден. Такава е традицията и ние ще я спазваме. А Паркът на младежта е мястото, където тарлата се е провеждала най-много време. Смятаме, че ще бъде най-добре да е там и сега, за което ще разговаряме с Общината“, каза председателят на браншовия съюз Красимир Иванчев.