Антъни Джошуа постигна най-голямата победа в своята кариера, след като нокаутира Владимир Кличко в очаквания с огромен интерес сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория. 27-годишният британец записа 19-ата си поредна победа на професионалния ринг, след като нокаутира легендарния украинец в 11-ия рунд. Така Джошуа защити поясите си от Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова асоциация (WBA), запазвайки 100-процентовия си актив. От своя страна Кличко инкасира втора поредна загуба, след поражението му от Тайсън Фюри и общо 5-та в неговата знаменита кариера (64 победи).

Епичният сблъсък на поколенията се игра пред 90 000 зрители на легендарния Уембли в Лондон, като той бе очакван с огромен интерес и у нас, тъй като победителят трябва да се изправи срещу родната боксова звезда Кубрат Пулев, който е официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF).

Иначе и двамата започнаха предпазливо срещата, но постепенно Джошуа започна да демонстрира повече агресия. Представителят на домакините продължи да бъде по-активният боксьор на ринга и във втория рунд, който отново премина под неговото превъзходство. В третия рунд Кличко опита да отговори на агресията на своя съперник, но без особен успех.

Джошуа стартира петия рунд със страховита атака, след която изпрати Кличко в нокдаун. Украинецът обаче бързо се изправи и продължи боя. Въпреки аркадата над лявата си вежда бившият световен шампион притисна съперника и до края на рунда на няколко пъти успя да му нанесе много тежки удари. Кличко продължи да атакува и в шестия рунд и след отлична атака изпрати Джошуа на земята. И тук обаче нямаше нокаут, тъй като британецът също се изправи.

Следващите три части бяха далеч по-равностойни, като и двамата бойци не предприемаха излишни рискове. Решащиият момент в мача дойде в рунд номер 11, в който Джошуа показа изключителна енергия и след серия мощни удари изпрати на два пъти Кличко на пода. Въпреки че украинецът демонстрира характер при последвалата нова атака на шампиона, реферът логично прекрати мача в полза на Антъни Джошуа, който се поздрави с победата.