Отборът на ЦСКА-София разби Левски с 3:0 в дербито от 30-ия кръг на Първа лига, играно пред около 10 хиляди зрители на Националния стадион „Васил Левски“.

Възпитаниците на Стамен Белчев започнаха вихрено мача и нанесоха двоен удар в самото начало. Още в първата минута отбраната на Левски направи поредица от грешки, най-грубата от които на вратаря Божидар Митрев, което позволи на Арсенио Нунеш да отбележи на празна врата след подаване на Каранга. Само 4 минути по-късно бранителите на „сините“ отново се проявиха комично и оставиха Кирил Десподов съвсем сам след едно центриране, а футболистът на „червените“ не сбърка за 2:0.

До края на първата част играчите на Николай Митов натискаха в търсене на гол, но трудно стигаха до положения, докато „армейците“ чакаха своя шанс на контраатака. През втората част картината на терена не се промени особено, а ЦСКА-София си осигури успеха в 53-та минута, когато се разписа централният нападател Фернандо Каранга. „Сините“ така и не успяха да стигнат дори до почетен гол, а единствено до леко меле между играчите, което доведе до директни червени картони за Роман Прохазка и Рубен Пинто.

След този успех тимът на ЦСКА-София вече има 56 точки, какъвто е и активът на „сините“, но „червените“ изместват своя съперник от второто място, заради по-добрата си голова разлика и предимството в преките мачове.