Стадион „Дунав“ в момента е руина, но по него се работи така, че до няколко месеца ще почне да прилича на спортен обект по европейски образец, видя „Утро“.
Новите разширени съблекални са напълно готови. Всички са оборудвани с шкафчета и закачалки, като на една от стените вече има и табло за тактически анализи и разбори. Налице е и вана за възстановителни процедури. Нова стая ще приюти и треньорите в школата. 
Между отделните стълбове до терена навън са прокарани тунели, по които ще бъдат опънати кабели. Целта е да се наредят още стълбове, върху които да се качат нови прожектори. С по-силното осветление ще може да се тренира пълноценно и в тъмната част на денонощието.
Стигаме и до терена, който е в окаяно състояние. На мача в сряда между юношите на „Дунав“ и „Ботев“ /Пд/ се видя, че топката въобще не може да върви по земя, а само подскача като след удар в бетонна плоча.
Редът на игрището ще дойде след края на сезона, когато ще стартира основна работа за цялостното му обновяване. Това означава изхвърляне на пръстта на дълбочина 90 сантиметра, поставяне на поливна и отводнителна система и пълно зачимяване. Според проекта в зелена трева ще е и пространството зад вратите и върху сегашната писта. 
Другата идея е в близост до игрището с изкуствено покритие да са изградят още един голям и два по-малки терена.
Инвеститор в преобразяването на стадиона е д-р Симеон Симеонов. Президентът на ФК „Дунав“ все още няма сключен концесионен договор за ползването му, но отсега действа така, че съоръжението в „Здравец“ наистина да стане едно от спортните бижута на Русе.