Футболистите на „Дунав“ се завърнаха вчера на Градския стадион в Русе за първа тренировка преди днешния домакински мач за първенство на Първа лига срещу „Локомотив“ /Пд/. Последният официален мач за дунавци на стадиона бе на 21 май миналата година, когато победиха „Верея“ с 1:0. Оттогава пътят им бе в митарстване с домакинства на „Лудогорец Арена“ по никое време и странни часове за начало на двубоите. 
Първи на обновения терен стъпиха помощник треньорите Людмил Киров и Любо Петков. След тях се появиха и момчетата със старши наставника Веселин Великов. Всички изглеждаха в изключително добро настроение. 
На стадиона бе дошъл и зам.-кметът на Русе Иван Григоров. По неговите спомени последното зачимяване на терена датира от 1974 година. После всичко е било основно козметика с попълване на олисели участъци. Григоров посрещна футболистите с пожелание за победен резултат срещу пловдивчани.
Когато пък играчите направиха първата си обиколка на терена, бяха поздравени от фенове, заели места под козирката.  
И по правило, когато всички искат всичко да е наред, възникна проблем. Спукана тръба остави съблекалните без вода. Очакваше се водопроводът да бъде поправен бързо.
„Чака ни сериозен мач срещу сериозен отбор. „Локомотив“ е тим с неизменно място през последните години в първата шестица на елита. Въобще не бива да се заблуждаваме, че съперникът ще бъде разколебан след последните събития със смяната на треньорския екип. Трябва да сме много концентрирани и да не прегорим пред многобройната публика. Вече свикнахме да печелим в Разград, настъпи часът да зарадваме и феновете у дома“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
 Дунавци и локомотивци направиха две ремита през редовния сезон. Първият мач в Пловдив миналата година завърши при 0:0. Второто равенство бе фиксирано на 10 март на „Лудогорец Арена“. Тогава „Дунав“ поведе с гол на Васил Шопов в 34-а минута, а „Локо“ изравни с попадение на Дино Мартинович в 84-а. Русенските футболисти надиграха тотално съперника си през първото полувреме, изпуснаха 4 чисти голови положения, но след почивката останаха с 10 души заради директен и пресилен червен картон на Олексий Ларин. Пловдивчани се възползваха от численото си предимство и изравниха.
Впрочем в отсъствието на наказаните Тейнур Марем и Михаил Милчев украинецът Ларин ще е титуляр в центъра на защитата в тандем с Петър Патев.
Историческото завръщане на „Дунав“ вкъщи днес с първия съдийски сигнал ще е в 17. 30 часа.