Рецидивист с цели 17 присъди се връща в затвора след поредното си посягане на чуждо. Закоравелият престъпник си имал собствен стил - обикалял из страната под предлог, че си търси работа, докато всъщност си търси жертви. 
Така на 8 юни миналата година Г.В.К. се озовал на централния пазар в Русе и започнал да разузнава как да се сдобие с прилична сума. Пред очите му попаднал поставен на лавица в цветарски магазин издут портфейл и ноздрите му се разширили като на подушил лесна плячка вълк. Доскорошният затворник започнал да иска от собственика на магазина да му покаже различни букети и използвал едно негово обръщане с гръб, за да грабне портфейла. След това учтиво казал, че отива да пазарува и на връщане ще мине за харесания букет, а после хладнокръвно се отдалечил. Минути по-късно изхвърлил портфейла, след като взел намиращите се вътре 220 лева.
Охранителните камери ясно показали и кражбата, и крадеца, но той бил напълно непознат на криминалистите. Няколко месеца по-късно, на 19 октомври, Г.В.К. отново се оказал на пазара. Този път набелязал продавачка на открита сергия, чиято чанта била на достъпно място и започнал да я разкарва до най-отдалечения край на щанда. Когато успял да пребърка чантата на търговката и да й вземе портмонето, излязъл със същия номер - поръчал на жената какви зеленчуци да му отдели и обещал да се върне „след малко“ да ги плати. Този път плячката му била 190 лева.
Записите на охранителните камери отново ясно показали лицето му, разследващият полицай веднага го свързал с кражбата от цветаря през юни, но човекът все така си оставал непознат и незаловен.
Късметът на наглия крадец секнал след поредния му набег в Нови пазар, където бил задържан, а по време на работа с него излезли и ударите му в Русе. Те пък му донесоха присъда №18 - 2 години затвор при първоначален строг режим.