Вторият в русенската листа на Обединени патриоти Любомир Владимиров вероятно ще получи втори шанс за влизане в парламента. Той ще се реализира, ако водачът Искрен Веселинов от ВМРО стане министър. Така доскорошният депутат от „Атака“ ще влезе на неговото място в Народното събрание.
Името на Веселинов от седмица се върти из медиите като сигурен министър в новото правителство. Кандидатурата му е една от най-обсъжданите за креслото в социалното министерство, предвид идеите и предложенията, направени от Центъра за демографска политика, който Веселинов оглавява. 
Огънят се подклажда и от факта, че русенският депутат и зам.-председател на ВМРО е част от съставената от партийните ръководства група на патриотите за преговорите по коалиционното споразумение с ГЕРБ.
Самият Веселинов отрича твърденията, че вече е сигурен, макар и все още неоповестен министър.
Не са водени разговори с мен. Все още конкретни имена не са били предмет на обсъждане. Всичко са спекулации и догадки, каза вчера той.
На въпрос дали все пак би се съгласил да оглави социалното министерство, Веселинов посочи, че това не е най-подходящият за него ресор, но допълни, че това са политически решения и назначения. 
Дали днес ще започнат преговорите по персоналните кандидатури и разпределението на бъдещите министерства, депутатът не потвърди.