Липса на уведомления по надлежния ред на трима от 29-те пострадали стана причина вчера да не се даде ход на делото на подсъдимите за лихварство Драгомир Ковачев, сина му Деян Ковачев и Нурай Рюстемов. До 7 юни  те трябва да бъдат редовно призовани, за да могат да предявят граждански иск, ако искат.
Защитата на Ковачев-старши се опита да върне делото обратно в прокуратурата с възражение, че е минало твърде кратко време от връчването на материали по него на подсъдимия до процеса и така е нарушено правото му на защита. Съдът обаче отхвърли това искане с мотива, че по време на досъдебното производство е имал възможност да дава обяснения многократно, а и по време на процеса в съдебната зала му е гарантирана такава възможност.
Според държавното обвинение престъпната дейност на Драгомир Ковачев датира от април 2006 година. Всичко започнало с обява във вестник „Давам най-бърз кредит на най-ниска лихва - срещу залог“ и първата му сделка била още в края на същия месец. След това до средата на януари 2012 г. той раздал неправомерно 20 кредита срещу много висока лихва и получил от 29-те си клиенти 590 220 лева. В някои от незаконните му сделки участвал и синът му Деян Ковачев, както и Нурай Рюстемов. 
Кредитите били обезпечавани или с пълномощно, което давало право на Ковачев-баща да се разпорежда с имоти на клиентите му. В други случаи пък имоти му били прехвърляни с нотариален акт при уговорката, че ще бъдат върнати след изплащането на заема. 
Срещу Драгомир Ковачев е повдигнато и обвинение в изнудване, като според прокуратурата това е станало през септември 2011 г., когато той поискал 4800 лева от П.С. и я заплашил, че за да си изчистят сметките ще й вземе имоти за 15 310 лева.