Варненците Мариян Мирев и Ростислав Радославов се класираха първи и втори на провелия се вчера в Русенския университет за девета поредна година турнир „Стронг Мен“. Трети в състезанието, минало под патронажа на ректора проф. Велизара Пенчева, завърши студентът от РУ Михаил Ганев. Призьорите бяха наградени от председателя на федерацията по силови спортове Мирон Йорданов и културиста Иван Тодоров. 
Турнирът с 15 участници беше повече от интересен с трите си дисциплини фермерска разходка, обръщане на гума и теглене на автомобил. Третокурсникът от Русенския университет Георги Христов, втори на аналогично състезание във Варна, стана убедителен шампион в тегленето на „Дачия“, пасажери в която бяха няколко мажоретки. Христов обаче имаше малшанса да се препъне в другите дисциплини и така не се нареди между призьорите. Затова пък състудентът му Михаил Ганев се представи по-равномерно в трите изпитания и заслужено стъпи на почетната стълбичка.
Голямата атракция извън състезателната програма бе демонстрацията с теглене на камион. Здравеняк от федерацията по силови спортове смая зрителите, след като премести с въже 9-тонна машина. 
В паузите на турнира ръководството на УСК „Академик“ награди победителите в пролетните турнири по футбол, баскетбол, тенис на маса и бадминтон.
Шампион на РУ във футбола стана отбор „Интернационал“, а в баскетбола - „Гестс“. Моника Цанева и Гюнай Али бяха отличени като най-добри тенисисти, а Деница Тодорова и Владимир Минчев - като бадминтонисти №1.