Русе вече има втора университетска болница. Това е „Медика“, която само четири години и половина след откриването си получи престижния статут с решение на служебното правителство на последното му редовно заседание. Така занапред в здравното заведение ще се обучават студенти и докторанти по медицина и здравни грижи, ще се провежда и следдипломно обучение.
Подадохме документи за признаването ни за университетска болница преди година и половина, като тогава имахме 15 хабилитирани лекари. В момента в „Медика“ работят 17 доктори на науката, доценти и един професор и това ни дава право да сме рамо до рамо с останалите университетски болници в страната, каза вчера за „Утро“ собственикът на лечебното заведение доц.Кирил Панайотов. „Медика“ разполага с 18 отделения. В нея работят 421 човека - 120 лекари, 210 медицински сестри, 91 санитарки, администратори и помощен персонал. В направеното разширение на основната сграда ще се нанесе болницата по инвазивна кардиология „Медика Кор“, която през юни ще започне активна дейност с нов ангиограф. 
Във времето много медицински специалисти от страната предпочетоха да дойдат в Русе със семействата си, за да започнат работа в „Медика“. Осигурили сме им много добри битови и работни условия и ще продължим да приемаме лекари, за да може да предлагаме все по-добри и качествени услуги, подчерта доц.Панайотов.