Негово Светейшество на големия екран в Sofia Ring Mall, а на живо пред българска публика ще говори и президентът Росен Плевнелиев. Това ще се случи на по време на TED2017: The Future You довечера в Cine Grand, Sofia Ring Mall. За първи път главата на Римокатолическата църква прави обръщение в рамките на световна конференция.

Договарянето на неговото участие е отнело цяла година, а включването му беше страхотна изненада и означаваше, че всички страни са успели да запазят тайна толкова дълго, разказват организаторите от централата на TED.

Освен Папа Франциск довечера в кино Cine Grand в Sofia Ring Mall ще видим още 8 лектора. Сред тях е Серина Уилямс, която ще бъде интервюирана от журналистката Гейл Кинг в любопитен разговор за победите, загубите и интересните истории в живота й – включително и как по случайност тя обяви пред света, че е бременна с първото си дете!

Организаторите пуснаха и билети за студенти по 15 лв., те са валидни за учащи в наши и чужди ВУЗ-ове срещу предоставяне на валидна студентска книжка от съответния университет.

Лекциите се излъчват чрез сателит в над 800 кина по света, включително и едно в София – ексклузивен партньор на тридневната серия TED in Cinemas 2017 е Cine Grand. Събитията у нас са придружени от коктейл, като днес специална лекция – в стила на TED – ще направи президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. За всички гости са предвидени подаръци както и томбола със страхотни награди.