Трима измамници, сред които и 25-годишен ветовчанин, са задържани на Дунав мост на влизане в страната след проследяване на престъпната им дейност в Гюргево. Това е първата група престъпници заловена с телефоните и СИМ-картите в тях, с които са мамени хора у нас. Досега русенските криминалисти залавяха на влизане в страната заподозрени във вършени от Гюргево телефонни измами, но заради липса на телефони и други веществени доказателства, те бяха освобождавани.
Операцията по залавянето на Янко Янков от Ветово, 38-годишния Петър З. от Горна Оряховица и 68-годишния пенсионер Стоян Д. от Габрово е проведена на 21 април на Дунав мост. След редица измами в Казанлък по схемата „съдействане с пари и ценности за провеждане на полицейска акция за залавяне на измамници“ местните криминалисти и колегите им от ОДМВР в Стара Загора влезли по следите на престъпното трио, установили, че действа от Гюргево и започнали да го следят. Когато в петък следобед престъпниците тръгнали към Дунав мост, старозагорските криминалисти се обадили на Гранична полиция в Русе и измамниците са задържани, а при обиска в тях са намерени GSM-и, по които арестуваните са лъгали възрастни хора.
При претърсване на жилищата им по родните им места и в квартирата им в Гюргево са намерени множество мобилни телефони, СИМ-карти, пари и златни накити. 
Петър и Стоян за вкарани в ареста в Казанлък, а Янко е освободен под парична гаранция. В съобщение на МВР и за тримата се твърди, че са рецидивисти.