Русенското средно училище „Възраждане“ е домакин на работна среща по проекта „SUPEER! - Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result“, по който работи по програма „Еразъм +“. Вчера в училището посрещнаха преподаватели от партньорските училища в Литва, Румъния, Гърция и Турция. Домакините спазиха народната традиция да приветстват с хляб и сол новодошлите, а след това представиха града и училището. Вокалната група изпя шест песни на български и песни на езиците на гостите.  
Презентацията на работата по проекта във „Възраждане“ имаше напълно делови и конкретен характер. Педагозите още вчера присъстваха на уроци по английски език във втори клас, по време на които се използват неформални методи. Новаторските уроци изнесоха преподавателките Десислава Стоянова и Весела Петкова, а малко по-късно и техните колежки Лозана Узунова и Полина Димитрова. Участниците в дейностите по проекта споделиха и обсъдиха свършеното във всяко от петте училища в различните държави за последните шест месеца.
Следобед гостуващите преподаватели имаха среща в Регионалното управление на образованието, като разговаряха с експерти по английски, български език и литература, начална педагогика. Днес те ще разгледат Басарбовския манастир, Историческия и Екомузея, забележителностите в централната част на града.