Бившият спортен министър Красен Кралев отново се защити от нападките на Веселин Топалов. Както писа „Утро“, фондация „Топалов“ го обвини, че ощетил държавата с милиони левове с решението си за базата на ФК ЦСКА-София. 
„Какво значи, че сигналът е внесен от световен шампион? Малкият морал, който му е останал, приключва с тази тема“, каза Кралев в тв предаване.
Странно, че Веселин Топалов се забърка в поредна каша, този път... футболна?! И то на фона с отнетия лиценз на федерацията по шахмат, международните разследвания по сигнали за нейни финансови злоупотреби и факта, че Антоанета Стефанова например бе принудена от Световната централа да не играе под български флаг. Министърът твърди, че ходът цели федерацията да получи от държавата едни към 500 000 лева, с които да си върне наложена глоба. И гражданската позиция на фондацията всъщност била извиване на ръце. 
Докато Кралев обикаля от студио в студио и излага аргументите си, Веселин Топалов и неговият ментор Силвио Данаилов мълчат. Метнаха декларацията и траят. Ако не им се говори вече за футбол, можеха поне да обяснят защо шахматната федерация е в международна изолация, по какъв параграф дължи пари, защо Стефанова участва в турнири под някакво служебно знаменце. 
Голям шахматист като Топалов със сигурност знае, че когато направиш първия ход, трябва да довършиш партията. С мълчаниието часовникът тиктака, хаби от времето му и го засилва към цайтнот. Вятърът пък на подозренията, че е допуснал да бъде употребен, ще откъсне нова отломка от авторитета му. Веднъж вече поразпиля спортното му реноме, сега остава да хвърли сянка и на градения си с години образ на джентълмен, който има право да обвинява Владимир Крамник, да речем, в липса на феърплей.