Лицензионната комисия към Българския футболен съюз прие официален протокол, с който постанови, че Градският стадион в Русе отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от първенството на Първа лига. Така вече няма никакво съмнение, че двубоят в петък  между „Дунав“ и „Локомотив“ /Пд/ ще се играе на обновеното съоръжение, по което и вчера вървяха трескави довършителни работи. Срещата ще започне в 17.30 часа. 
На фона на надигналата се еуфорична вълна покрай дълго чаканото истинско домакинство на дунавци в елита утре в община Русе ще бъде организирана среща с представители на полицията, феновете и председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Домакин ще бъде кметът Пламен Стоилов. 
„Ще запозная феновете с дисциплинарния правилник, даже ще им оставя за сведение едно копие. Искам само да се знае много добре, че от мачовете дотук в Разград „Дунав“ е с последно предупреждение за лишаване от домакинство. Призовавам привържениците на отбора да подкрепят футболистите с горещо сърце, но с хладен ум“, каза Кулеманс пред „Утро“.
А подготовката за мача наистина напомня времето, когато Русе очакваше с дни големите двубои на своя тим. Фенклубът „Дунав завинаги“ работи по много интересна хореография. В същото време предварителната продажба на билетите върви с пълна пара. В социалните мрежи например могат да се видят множество снимки на фенове, закупили вече по няколко пропуска за себе си, близки, познати, приятели. 
Ако този темп на продажбите се запази, Градският стадион ще бъде запълнен в петък до последното си място.