30 лева, изтеглени от банкомат с чужда дебитна карта, станаха причина рецидивист с 18 присъди да увеличи колекцията си с още една. Това реши вчера Окръжният съд в Русе. 
Досегашните си наказания Георги Костадинов получавал най-вече от съдилищата по близкото до родното му село Игнатиево Северно Черноморие, където гастролирал редовно. Между последните си две озовавания в затвора обаче той решил да разнообрази региона, в който се подвизава, и през октомври дошъл в Русе специално за да извърши поредна кражба, стана ясно вчера по време на разглеждане на делото срещу него. 
На 19 октомври 2016 г. в един от търговските комплекси в Русе Костадинов успял да задигне портмонето на русенка, в което намерил дебитната й карта. На 3 пъти той теглил пари, като общата задигната сума била едва 30 лева. Заради тях обаче той ще лежи в затвора 2 години и 8 месеца.
Всъщност присъдата му беше 4 години лишаване от свобода, но тъй като делото се гледа по съкратената процедура с пълни самопризнания и възстановяване на щетите, тя беше намалена с една трета. За откраднатите 30 лева Костадинов ще трябва да плати и глоба от 100 лева. Съдът реши още първоначалният му престой в затвора да бъде при строг режим, а ако той не е доволен от наказанието, може да го обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.