"Меси е най-добрият футболист в историята на футбола, а аз съм видял много", заяви наставникът на Барселона Луис Енрике.

Вчера каталунците сразиха Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", като главен виновник и герой в мача се превърна аржентинската звезда Лионел Меси. Той донесе победата за своя отбор, след като се разписа за втори път в допълнителното време на двубоя и така осигури трите точки за Барса в дербито.

"Фактът, че той е отбеляза своя юбилеен гол № 500 показва на всички нас и на феновете на Барса, че сме големи късметлии, че той е част от клуба. Барселона е невероятен отбор с уникална история, но несъмнено Меси е много важна и неизменна част от нея", добави испанецът.

"В модерния футбол, когато всички са тактически и психически по-добри, той отново прави разликата. Чудесно е, че успяхме да победим с гол в 92-та минута, защото принципно това е характерно за нашите съперници, но ние също обичаме да го правим. Тази победа трябва да ни вдъхне допълнителна увереност", коментира още Енрике.

"Мисля, че най-хубавото нещо при Лео е, че той продължава да ни изненадва с играта си", добави съотборникът на Меси Андрес Иниеста.