Русенецът Александър Тодоров спечели безапелационно престижната титла „Най-добър готвач на България“. Младият шеф-готвач завоюва отличието в изключително оспорвана надпревара по време на 10-то юбилейно издание на „Национална кулинарна купа България 2017“ в Пловдив. Сашо специално пристигна за състезанието от Англия, където вече няколко години работи в престижен лондонски ресторант. Миналата година той стана втори на същото състезание, а тази година категорично се пребори за най-високото кулинарно звание, като приготви шеметен див заек с киноа и какао и впечатли взискателното жури. 
Александър Тодоров е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм в Русе, а от няколко години е член на националния кулинарен отбор на България, с който преди година се яви и на Световната кулинарна олимпиада в Германия. След състезанието в Пловдив той отново отпътува за работното си място на Острова.
Успехът на русенци е не просто видим, той е наистина отлично постижение, коментира специално за „Утро“ председателят на русенската Асоциация на професионалните готвачи и вицепрезидент на националната профи асоциация шеф Ивайло Димитров. В състезанието в Пловдив русенци се явиха с отбор от 7 души, които се представиха отлично, каза шеф Димитров. В надпреварата за „Най-добър готвач на България“ са участвали още Сали Али и Цветомир Николов, като Сали Али е останал четвърти с минимална разлика от третия в класацията. В момента Сали има предложения за работа от четири твърде престижни столични ресторанта, издаде Ивайло Димитров. Той открои участието на друг русенец, който от половин година също работи в Англия - Александър Енчев, който в Пловдив е класиран на второ място в категорията „Паста“. 
Самият шеф Ивайло Димитров пък получил плакет и диплома от Министерството на образованието и науката, подписана от проф.Николай Денков. Отличията са признание за всеотдайната му професионална работа с най-младите надежди в Русе, от които Димитров и асоциацията отглеждат надежди за българския национален кулинарен отбор. Русенската школа получила и висока оценка и адмирации от Андре Токев, единствения носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа и основател на Българската асоциация на професионалните готвачи.