Премиерата на спектакъла „Редки тъпанари“ на известния български режисьор Теди Москов ще бъде един от несъмнените гвоздеи в афиша на русенския театър за месец май. Премиерното показване на спектакъла ще бъде на 12 май, а в него участват столичните звезди Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли-гост, Бойко Кръстанов-гост, както и русенските актьори Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров и Петя Венелинова. 
Месецът, който се задава, ще мине под знака на комедията. Той така започва - с „Помощ,, жена ми е луда“ на 4 май, следва „Женска логика“ на Анатолий Крим - гостува  театъра от Пазарджик на 10 май. На 16-и и 29-и русенци ще видят „Дуелът“ по Вазовия „Двубой“ в постановка на Йосиф Сърчаджиев, на 18-и ще се играе отново „Бурунданга“, а на 22 май е „Вечеря за глупаци“, постановка на Рашко Младенов. 
На 23 май спектакълът „Службогонци“ ще се играе в чест на личния юбилей на известния русенски актьор Венцислав Петков. На 26-и е „Легло за трима“, а в последния ден от май в Русе ще гостува бургаският театър с друга комедия - „Да, господин премиер!“, в която участват още известни и харесвани от българските зрители родни комици като Кръстю Лафазанов и Мариан Бачев.