Комисия, съставена от зам.-кметовете Иван Григоров и Димитър Наков, представители на МВР и пожарната, председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс и шефа на общинското предприятие „Спортни имоти“ Васелин Богданов направи вчера последна инспекция на Градския стадион в Русе. След обхода във всички зони на съоръжението и одобрението на свършената по ремонтите работа бе решено да се подготвят и подпишат протоколи, които бяха изпратени веднага до Лицензионната комисия на БФС в София. Тя ще ги разгледа и ще се произнесе кога стадионът ще получи лиценз за мачовете на „Дунав“ у дома. 
„Документите са приети и разписани по наредбите. За мене няма абсолютно никакво съмнение, че футболните фенове ще гледат отбора си на 28 април, когато е домакинската среща с „Локомотив“ /Пд/. Благодаря на кмета Пламен Стоилов, неговите заместници Иван Григоров и Димитър Наков за активната работа и отговорното им отношение по време на всички дейности, свързани с лицензията на стадиона“, каза пред „Утро“ Димитър Димитров-Кулеманс.
А работата по Градския продължава. Алеята откъм централния вход се подготвя за асфалтиране. Потъналият в кал от машините тунел откъм Жабешкото езеро ще бъде почистен, измит и светнал. Довършват се и някои оградни съоръжения, а вчера се монтираха вратите на терена.