Националите при кадетите и кадетките, състезатели от 30 клуба в страната, гости от Румъния и Молдова ще вземат участие в международния турнир по свободна борба „Русенски легенди 2017“, разкри на пресконференция вчера президентът и треньор в клуб „Юнак“ Валентин Ангелов. Както вече писа „Утро“, първите схватки в зала „Дунав“ утре ще са от 9 часа. Кметът Пламен Стоилов ще открие официално турнира в 17, а финалните борби ще започнат в 17.30 часа. Състезанието на другия ден ще продължи от 9 часа. 
„Юнак“ ще запише за участие 9 кадети в 6 категории. Клубът няма да има представител при кадетките. 
„Нашите момчета са по-малки от връстниците си. Задачата е, както се казва, да ги обиграваме. Надеждите ни за добро представяне са свързани с Християн Стефанов, който ще се бори на 63 килограма. Християн е много перспективен състезател. Той ще се готви и за участие на европейско за момчета. Очакваме добро представяне още от Амза Тиракъ /50 килограма/ и Денис Крумов /100/“, обясни Валентин Ангелов.
Турнирът „Русенски легенди“ ще се проведе в чест на известните борци от нашия град Иван Илиев, Огнян Николов, Валентин Йорданов, Валентин Гецов, Рахмат Сукра и Валентин Савов. Илиев е първият световен шампион от Русе, Йорданов е олимпийски, седемкратен световен и европейски шампион, Николов и Гецов са вицеолимпийски шампиони, Сукра е бронзов медалист от олимпийски игри, Савов има отличия от европейски първенства. 
Междувременно стана ясно, че почетният председател на федерацията Валентин Йорданов е дарил с пълна екипировка младите борци от Сандрово, Мартен, Николово, Сливо поле.