Телефонните измамници сериозно са взели на мушка Бяла, сочи поредният им успешен удар.
В сряда около 14 часа на домашния телефон на 55-годишна жена в Града на Янтра се обадил мъж, който се представил за Димитров от районното полицейско управление. Последвало вече баналното, но явно добре работещо обяснение, че се провежда полицейска акция за залавяне на група измамници, които щели да й се обадят и да я излъжат, че нейн близък е пострадал и трябват пари за лечението му. Жената попитала какво трябва да направи, след което получила указание да си даде номера на мобилния телефон, да изтегли всичките си спестявания от банката и да чака обаждане къде да ги занесе. 
Щом опразнила сметката си, жертвата получила разпореждане от „полицая Димитров“ да опакова парите в плик, да отиде до Волово и да го остави до уличен стълб в центъра и веднага да си тръгне, защото се очаквала престрелка. Сега ми кажи с какво си облечена и с какво ще се придвижеш до Волово, за да те следим и да те пазим отдалеч, попитал криминалистът. Жената описала дрехите си и казала, че отива на автогарата и ще вземе първия автобус до селото. 
След като се настанила, водената за носа беленчанка звъннала на „полицая“ и му продиктувала номера на рейса, а по пътя звъннала на свой познат и го помолила да дойде да я вземе от центъра на Волово. Когато стигнала до селото, оставила плика с парите до указания й стълб, веднага се качила в колата на познатия си, който вече я чакал там, и тръгнали обратно за Бяла. 
По пътя разказала, че помага на полицията за залавяне на измамници и е оставила пари за примамка до стълб в селото. Мъжът обаче се оказал със здрав разум и  я попарил с думите, че измама наистина има, но потърпевшата е точно тя. След това обърнал колата и двамата отишли до центъра във Волово, но пликът с парите вече не бил до стълба. Така двамата подали сигнал в РПУ-Бяла в 18 часа.
Това е петата измама в Бяла за последния месец за общо 20 500 лева. Само за две седмици четирима беленчани дадоха на измамниците 17 500 лева, които са почти половината от всичките 34 360 лева, дадени от януари насам от 11 русенци на измислени полицаи.