Подписка за изграждането на пешеходен надлез на бул.“България“ между бензиностанциите „Лукойл“ и „Еко“ връчиха живеещите от района на зам.-кмета Димитър Наков по време на вчерашната сесия. Само за две седмици тя е подкрепена от близо 200 души, тъй като трафикът по булеварда е много натоварен и опасен, често стават катастрофи, има и смъртни случаи. 
В района сме в капан. Искаме надлез, за да преминаваме спокойно. Децата пресичат за училище и детска градина, възрастните отиват до гробищата и центъра. Нямаме път, за да излезем от капана, каза Димитър Стоянов от трибуната на общинския съвет. 
Общината ще подкрепи искането, тъй като е основателно, увери Наков, като припомни, че е разговарял с хората по време на организирания от тях протест на пети април. Подписката е нужна, за да се докаже важността на проблема и да се защити необходимостта от изграждането на място за пресичане на пешеходци в района. За да се направи такова съоръжение обаче, се изискват редица дейности - предпроектно проучване, финансов и екологичен анализ, анализ разходи-ползи. Всички анализи трябва да бъдат представени пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и предложението да се защити, тъй като булевардът е част от републиканската пътна мрежа, обясни зам.-кметът. След това ще се търси финансиране, като може да се отпусне целево държавно финансиране. Ще помогнем на гражданите при подготовката на нужните документи и изготвянето на съответните планове, увери Наков.