Русенски лихвар и собственик на агенция за недвижими имоти завъртели много доходен, но напълно незаконен бизнес и предстои да се изправят пред съда. Окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Енчо Т. и Стефан В. за извършване на неправомерни банкови сделки, насрочването на процеса предстои. 
Енчо започнал да се занимава с лихварство през юни 2000 година в Русе. До края на миналата година обаче се разгърнал и в Пловдив, Шумен, Габрово и Кубрат, като успял да раздаде 1 827 791.50 лева заеми по 249 договора. 
Около две години след старта на „банката“ Енчо поискал за по-дълъг срок от свой близък бизнесмен от Турция 2 милиона лева, с които да работи.
През 2003 година набралият мощ лихвар се сближил с русенския търговец на имоти Стефан В., с когото бързо се разбрали как могат да си бъдат взаимно полезни. 
Заемите се сключвали по обичайния начин - нуждаещи се от пари, които не могат да ги получат от банка заради лоша кредитна история или липса на официални доходи се обръщали към Енчо, а той им отпускал нужните суми срещу солена лихва. Вземанията му пък се обезпечавали със записи на заповеди, които му позволявали да се разпорежда с имоти на длъжниците, ако спрат вноските. В такива случаи апартаменти, къщи и ниви ставали собственост на Енчо или на негови близки. Някои от тях придобил и Стефан, който рекламирал възможностите на „съдружника“ си и осигурявал клиенти. В други случаи собственици на обезпеченията ставали и служители на агенцията на Стефан.
Всичко продължило 15 години и половина - до 30 декември 2016-а. Когато парите недостигали, лихварят приемал различни суми на влог, които ползвал като оборотни средства.
Сега Енчо Т. ще бъде съден за причинени  вреди за 393 364.66 лева на 14 души значителни, от което спечелил 406 152.96 лева. 
Стефан В. пък е обвинен, че е причинил вреди за 315 888.75 лева, като доходът от това бил 323 749.65 лева.