Обитател на дома за възрастни хора с деменция в квартал Средна кула бе открит мъртъв до жп линията на около километър от прелеза в квартал Долапите.
Първоначалните предположения бяха, че загиналият е ударен от пътнически влак, но по-късно БДЖ опроверга тази версия и посочи, че по локомотива няма следи от блъснат човек. Нещо повече - машинистът на композицията от Горна Оряховица, която по разписание пристига на Централна гара в 6.44 ч, видял нещо странно до линията, но не могъл да го различи в утринния сумрак. Затова като стигнал до гара Разпределителна, която е и крайната точка на курса му, се върнал на мястото с колата си, за да огледа по-добре това, които е видял и да се увери дали подозренията му, че край линията лежи човек, са верни.
За жалост страшните съмнения се потвърдили и в 8.02 часа машинистът позвънил от мобилния си телефон на спешния номер 112 и  съобщил за страшната си находка.
Причината за смъртта на възрастния мъж тепърва ще се установява. Не е изключено тя да е причинена от друг влак, чийто машинист не е разбрал, че е ударил човек. Разследването ще провери и кога и как мъжът е излязъл от старческия дом.