Снежната хубост на Поднебесната империя ще покаже фотоизложбата „Зимен Китай“, организирана от училище „Васил Левски“ и институт „Конфуций“ във Велико Търново. Тя ще бъде открита в Мол Русе в 16 часа на 22 април и ще остане в търговския център до 28 април.
Автори на фотографиите са Велин и Мария Паскови, чийто обективи пренасят публиката в едно от най-красивите, студени и заледени места в Поднебесната империя. Снимките са правени в най-ледената част на Китай - Харбин. Мястото е не случайно подбрано, тъй като през 2022 години Пекин ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри.
Исках да покажем един по-различен Китай, казва в интервю Велин Пасков, който 2 години е живял в Пекин и е видял страната така, както малцина европейци са успели. Самото снимане е отнело 19 дни, но за подготовката на експедицията са били необходими няколко месеца.
Наред с чудесните гледки посетителите ще имат възможността и да се запознаят с китайската култура. Деца и възрастни ще станат свидетели как се правят традиционни китайски възли, калиграфия, татуировки с къна на китайски йероглифи, изрязване и сгъване на фигури от хартия, игра с клечки за хранене и снимки с традиционни китайски костюми и аксесоари.