Немислимото за томаневерниците преди Великденските празници, а и далеч по-рано, се случи - „Дунав“ победи „Черно море“ в Разград с 1:0 след гол на Мирослав Будинов през първото полувреме и се изкачи на четвъртото място в Топ 6. Мачът бе истинска драма - 20 минути преди края русенският отбор остана с човек по-малко заради пресилен червен картон на Тейнур Марем, но с много всеотдайност опази трите точки. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на „Дунав“ Веселин Великов.

- Веско, как ще коментираш тази позиция?
- Аз съм доволен. Един отбор може да има късмет в една, две, три, четири, пет срещи, но след повече от 30 да е в Топ 4, си е съвсем друго. Имаме отбор, факт! И то на фона с лошите условия за подготовка. Да, този път не направихме най-добрия си мач, но пък в предишните срещи играхме по-силно, а се разминахме със заслужени победи. Първото полувреме беше равностойно, картонът на Марем обърка много работи, накрая отборът поотпадна и физически. Ясно е, че някои от момчетата са доста уморени и обяснението е налице - нямаме дълга и равностойна скамейка. Това, което нашите футболисти правят, е подвиг. Дават всичко от себе си и то се вижда. 
- Кой мач дотук от пролетната серия е най-силен за отбора на „Дунав“?
- Мисля, че през второто полувреме при 2:2 с „Лудогорец“ бяхме перфектни. 
- Остана впечатление, че Хубчев и Карагарен бяха сменени заради контузии. Какво е тяхното състояние?
- Добре са, просто им дадох малко почивка.
- Ларин остана на пейката за сметка на Тейнур Марем?
- Тейнур игра стабилно при победата срещу „Лудогорец“ с 1:0, затова и реших да не правя промени в крайната защита. 
- Какво става с Васко Шопов?
- Говорих с него, каза ми, че болката в крака отшумява. Той е важен футболист. Не мога да кажа категорично кога ще е готов за игра.  
- Какво да очакваме от мача с „Левски“ на 21 април в София?
- Нашата задача е да играем освободено и мач за мач. Ако намерим стила си, имаме шансове. Не мисля, че „Левски“ игра по-добре срещу „Лудогорец“, отколкото ние с разградчани.          
„Дунав“: Антонов, Джалилов, Милчев, Хубчев /59- Петков/, Марем, Патев, Ненов, Димов, Будинов, Аясс /46-Костадинов/, Карагарен /51-Муйеци/.
Класиране
1.     „Лудогорец“     68
2.     „Левски“     55
3.     ЦСКА     52
4.     „ДУНАВ“     44
5.     „Черно море“     43
6.     „Локо“ /Пд/     39