Осем месеца затвор получи русенец за продажба на 200 литра чиста вода вместо дизелово гориво. П.Н. обжалва присъдата на Районния съд в Русе, но Окръжният съд реши, че наказанието е справедливо.
През март 2015 година П.Н. бил на гости при свой познат в Русе. Двамата се нуждаели от пари, за да заминат за Германия и да си намерят работа там.
П.Н. и С.И. отишли с кола до магазин в Средна кула. С.И. познавал собственика и решил, че набелязаната жертва лесно може да бъде измамена. В магазина обаче бил бащата на собственика и двамата мъже му обяснили, че имали договорка със сина му за доставка на дизелово гориво на ниски цени. Казали му, че могат да му продадат 200 литра гориво на обща стойност 315 лева. П.Н. дори уверил И.М., че получават горивото с отстъпка и отказал да му достави по-голямо количество от договореното, тъй като трябвало да остане и за неговата кола. Това окончателно убедило И.М., че двамата познати на сина му разполагат с възможност да го снабдят с евтино автомобилно гориво, и се съгласил. Дал им 4 празни туби по 50 литра, като спазил изискването на двамата мъже тубите да са непрозрачни.
П.Н. и С.И. ги натоварили в колата си и вместо към бензиностанция се отправили към най-близката селска чешма. Напълнили тубите с чиста студена вода и ги занесли на И.М.. Разтоварили ги в магазина и сделката била приключена срещу платени 315 лева. Двамата мъже си разделили парите и заминали за Германия. 
Няколко дни по-късно И.М. налял „гориво“ на колата си от една от тубите, запалил двигателя, но той изгаснал. Помолил сина си да провери какъв е проблемът и така се разбрало, че в резервоара вместо бензин имало вода. Двамата веднага проверили какво има в останалите туби и с ужас установили, че са пълни с чешмяна вода.  Така измамата лъснала и бащата и синът веднага уведомили полицията.
В хода на досъдебното производство С.И. се върнал от Германия и възстановил сумата от 315 лева на И.М. Признал за сторения грях пред съда и подписал споразумение с прокуратурата. Делото срещу П.Н. било спряно до завръщането му от Германия. Веднага след като се прибрал в България обаче, процесът срещу него бил подновен отново и завърши с присъда от осем месеца затвор.
Решението на Окръжния съд в Русе е окончателно.