Седем пъти стреляли неизвестни по лекия автомобил на кмета на село Кошов Михаил Маринов, стана ясно вчера. Стрелбата е била около два часа след полунощ на 14 срещу 15 април. Колата била паркирана пред дома на Маринов, до нея имало и други автомобили, но е стреляно само по кметската машина. Майката на кмета, която спяла в стая с прозорци към улицата, след два часа през нощта чула стъпки и някакъв шум. Но едва на сутринта във Велика събота станало ясно, че колата е пострадала. 
Не може да се каже, че това е било случайно, коментира вчера кметът Михаил Маринов. Направени са пет изстрела по задното стъкло на автомобила и още два по ламарините. Възможно било дори да е стреляно и повече от седем пъти, но другите изстрели да не са уцелили, размишлява разтревоженият Маринов. Нямам конфликти, нито спречквания с никого, самият аз никого не подозирам - а и не виждам причина за подобно вандалство, добавя той. И много му се иска да вярва, че това все пак наистина е само вандалство - макар че познава добре селото и хората в него и засега случилото се остава в графата „Необясними“. Той веднага се обадил в полицията. Пристигналите полицаи извършили оглед, при който е открита една 3-милиметрова сачма. Вероятно е стреляно с газов или с въздушен пистолет. 
Запознати сме със случая, каза за „Утро“ старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР Русе. Той потвърди направения оглед, но не се ангажира с коментар на обстоятелствата около инцидента. Според него тепърва предстои да се установят важни конкретики, като например дали изстрелите са произведени от оръжие или с друго средство. По думите му още е рано да се каже дали има заподозрян за стрелбата, както и каквито да било други подробности. По случая е започнало досъдебно производство, назначени са и експертизи, каза още комисар Атанасов.