Името на русенката Светлана Ангелова, която за трети път спечели депутатско място и ще бъде народен представител в парламентарната група на ГЕРБ, отново се завъртя в прогнозните таблици за следващия правителствен кабинет, съставяни от наблюдатели и социолози. Според запознати с политическата конюнктура в София името на Ангелова било от най-обсъжданите за поста министър на труда и социалните дейности в третия кабинет на Бойко Борисов. 
За първи път чувам това нещо, каза Светлана Ангелова вчера по обед, когато бе потърсена за коментар.  Позвъняването я свари на път към София, даже в изнервящо задръстване заради затворената тръба на един от тунелите на прохода Витиня. Не е имало такива разговори с мен, темата не е обсъждана, добави Ангелова. И побърза да поясни: „За мен това /министерският пост - б.а./ не е самоцел“. 
Преди година, когато през юни мястото на социален министър бе овакантено след подадената от Ивайло Калфин оставка, който беше и вицепремиер във втория кабинет „Борисов“, името на Светлана Ангелова пак бе обсъждано като подходящо за позицията. Тогава председателят на ПГ на ГЕРБ в 43-ото Народно събрание Цветан Цветанов бе заявил: „Разбира се, че би могла да бъде разглеждана, но към настоящия момент не е от спряганите имена“. Тогава той посочи, че русенската депутатка „изключително много тежи в комисията, в която е заместник-председател“. 
Впрочем, преди дни уважавана столична електронна медия излезе със списък на половината министри от бъдещия кабинет. В този списък като социален министър е посочен друг русенец - Искрен Веселинов, като изрично се подчертава, че „Веселинов е една от подготвяните изненади в бъдещия кабинет“. И аз го четох това, това са журналистически хипотези, коментира вчера Веселинов. Незначителен е шансът да се ангажирам с това министерство, добави той. На въпрос с кое министерство шансовете да се ангажира са повече, той отговори дипломатично, че въпросът не е в желанието, а във възможностите да се реализират идеите и намеренията за промени и реална работа. През седмицата, която предстои, започваме да обсъждаме структурата, ресорите и след това и имената за отделните министерства, разбира се, каза Веселинов и изрази надежда, че скоро след това ще бъдат обявени бъдещите министри и техните заместници.