„Дунав“ победи с 1:0 „Черно море“ в Разград във втория си мач от втората фаза на първенството в Първа лига в Шампионския плейоф в първата шестица на елита. По този начин русенският тим измести варненци от четвъртото място в класирането.

Двубоят започна равностойно. „Драконите“ разчитаха предимно на атаки по крилата, при една от които Юлиан Ненов проби отдясно и центрира, но вратарят Емил Михайлов изпревари дунавските нападатели и овладя пред погледите на Будинов, Аясс и Карагарен.

В 22-ата минута пък атака отляво на „Черно море“ бе последвана от центриране, но Марек Кузма не успя да засече по най-добрия начин топката с глава и я прати в аут.

Русенският тим продължи да владее повече топката, като Аясс, Карагарен и Ненов бяха сред най-активните дунавци в предни позиции. В последните минути на първото полувреме инициативата премина у гостите.

Мирослав Будинов обаче се възползва по най-добрия начин от грешка на Стефан Станчев, измъкна топката пред вратаря Емил Михайлов и вкара за 1:0 в 44-ата минута. Веднага след това „драконите“ бяха близо до ново попадение, но Карагарен не успя да овладее добре подаване отляво на Будинов. Секунди преди почивката и „моряците“ имаха шанс да отбележат, но Юлиан Ненов изчисти от гол линията.

Втората част започна с атаки на двата отбора, като в 51-ата минута изстрел на Юлиан Ненов бе близо до целта.

При спречкване пред наказателното поле на дунавци Тейнур Марем бе изгонен с червен картон, а другият участник в ситуацията Дтефан Станчев получи само жълт. Това даде допълнителен импулс в редиците на гостите от Варна, които се активизираха, но атаките им се разбиваха в отбранителния вал пред Антонов.

За сметка на това при контраатака на „Дунав“ в 83-ата минута Ндуе Муйеци бе повален с ръце от защитник на „Черно море“, но реферът Георги Кабаков прецени, че няма достатъчно основания да отсъди дузпа.

След това и гостите имаха претенции за нарушение на правилата от страна на домакините в тяхното наказателно поле, но отново не бе отсъден 11-метров наказателен удар.

В последните минути домакините бяха по-концентрирани и така последният съдийски сигнал дойде при 1:0 за „Дунав“.

В следващия си мач „драконите“ гостуват на „Левски“ в София в мач от третия кръг на Шампионския плейоф в първата шестица в Първа лига на 21 април, петък, от 20:00 ч.

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Михаил Милчев, Тейнур Марем, Христофор Хубчев (59 мин. - Марио Петков), Петър Патев, Диян Димов, Юлиан Ненов, Бирсент Карагарен (51 мин. - Ндуе Муйеци), Самир Аясс (46 мин. - Бранимир Костадинов), Мирослав Будинов.

„Черно море“ Варна: Емил Михайлов, Михаил Венков, Стефан Станчев, Александър Цветков, Иван Коконов, Георги Илиев, Пламен Николов, Марек Кузма, Ондрей Сукуп, Хосе Лопес (54 мин. - Борислав Балджийски), Тодор Паланков (81 мин. - Валентин Йосков).