43-годишният Веселин Колев изгоря на терасата си след необясним пожар в сряда вечерта в блок 303 в квартал „Чародейка Север“.
Три противопожарни автомобила са били изпратени да гасят по сигнал за запален апартамент, подаден на тел. 112 малко след 23.00 часа. На място пожарникарите установили, че са запалени вехтории на балкона на предпоследния етаж на осеметажния блок. На балкона бил намерен и трупът на Веселин с обгаряния от 3-4 степен.
Безработният Веселин живеел с майка си, която е пенсионерка, но въпреки това не спирала да работи, разказаха пред „Утро“ съседи. Те недоумяваха какво се е случило, че комшията им да изгори на терасата си, по която се виждат ясни следи от огъня. 
Според хора от блока бащата на Веселин бил известен с любовта си към алкохола, която наследил синът му.
Всеки ден го виждах да ходи с бутилката. Не знам какво в станало, но сигурно е бил пиян. Той пушеше и може от цигара да се е запалил. Около 23 часа дойдоха пожарникари и започнаха да звънят по всички звънци. Хората от целия блок се събрахме долу, знам, че майка му е спяла по време на избухването на пожара, разказа вчера една от съседките.
Според очевидци на огнената трагедия, Веселин е горял на терасата. Съседите от горния апартамент първи разбрали какво се случва и започнали да гасят с маркуч, свързан с чешмата в дома им.
Когато пожарникарите пристигнали, огънят е бил почти потушен. Не се е наложило да се ползват опънатите щрангове. Огънят е бил ликвидиран от наш служител буквално с вода от чешмата в апартамента. За съжаление има жертва. Причините за нелепата смърт се изясняват, каза началникът на ОУ ПБЗН комисар Димитър Павлов.