Засилено полицейско присъствие има от днес за Великденските празници по всички пътища с концентрация на катастрофи в региона, както и около всички православни храмове. 
Присъствието на полицейски екипи ще бъде демонстративно, каза началникът на Пътна полиция Михаил Манов. От вчера започнаха специализирани операции за по-строг пътен контрол, които ще продължат до 17 април.
57 църкви и параклиси отварят врати за Великден. Мерките за безопасност в тях са проверени и затегнати от противопожарната служба, а движението около най-посещаваните ще бъде регулирано от униформени.
Всички, които ще пътуват през празничните дни, да  затворят прозорците на остъклените си тераси, защото иначе крадците лесно могат да влязат в дома, предупреди началникът на сектор "Противодействие на престъпността" Николай Кожухаров. Ако в дома има ценни вещи и пари, да се поставят на различни места. Добре е съседите да знаят, че семейството не е у дома, за да реагират при подозрителни шумове и движение. Друго важно предупреждение е да не се обявяват намерения за пътуване във Фейсбук и другите социални мрежи, защото рискът споделянето да се превърне в покана към крадците е изключително голям.