Онлайн платформата за най-ефективни рекламни кампании Warc представи рейтингите си за 2017 г. до момента. В тях тя показва кои са 100-те най-ефективни реклами в света за годината досега. 

За разлика от класацията от 2016 г., когато агенция Droga5 доминираше с 3 от рекламите в топ 10, през 2017 г. няма конкретна рекламна фирма или криейтив къща, която да се отличава. Във всяка от кампаниите в топ 5 има употреба на технологии, за да се достигат най-целевите потребители в правилния момент. Използват се силни мултиплатформени стратегии, чрез които до зрителите достигат рекламни истории, посочва Business Insider. 

Освен това експериментите привличат внимание. Две от рекламите в топ 5 са основани на събития. Не се забравя значението на традиционната медия - телевизията, която е един от задвижващите фактори за генериране на силно възвръщане на инвестицията в реклама. 

Кампаниите са подредени в класация от Warc с помощта на Лондонския кралски колеж чрез точкова система, основана на взискателна методология, използваща данни от церемонии за връчване на рекламни награди по света. Оценката взема предвид и въздействието на кампанията, мнението на индустрията за нея, нивото на конкуренцията. 

Според тази система за оценяване най-ефективна до момента е реклама на марката прах за пране Ariel в Индия. Рекламата е изработена така, че би могла да се отнася и за живота, семействата и положението на жените и в Европа и Америка. Тя показва в сюжета си признание на баща на млада жена, който й споделя в писмо, че "съжалява" за погрешния модел в обществото, в който се смята за нормално тя да носи целия товар на работата и домакинството едновременно, докато мъжете са пасивни и правят нещо друго, очаквайки някой да се погрижи за тях.