65-годишният Илия И., който преби и изхвърли от кабината си млада румънка заради отказан секс, остава за постоянно в ареста. Той застана пред Окръжния съд в Русе, след като бе задържан и пуснат под парична гаранция от 1000 лева от Беленския районен съд. Прокуратурата протестира по-леката мярка за неотклонение и вчера похотливият шофьор си тръгна с белезници и под конвой към следствения арест.
Както „Утро“ писа, в края на март в полицията бе получен сигнал за пребита млада румънка по пътя  Обретеник-Ценово. Впоследствие се установи, че жената пътувала на автостоп до Велико Търново, където я чакал мъжът й. Илия я качил в кабината, но край Ценово кривнал към гората и си поискал секс. Жената твърдо  отказала, а това предизвикало гнева на шофьора, който не само я пребил, а и я изхвърлил в нищото без документи, без телефон и без багажа й, като взел 50 евро от чантата й.
Защитата му настоя да остане определената от Беленския съд мярка от 1000 лева парична гаранция, тъй като Илия бил болен, имал глаукома и диабет.
„Искам парична гаранция, за да мога да отида до Варна за операция на очите“, бе последната дума на шофьора. 
Съдът обаче счете, че е справедливо, докато тече досъдебното производство, Илия да остане с белезници. Определението не е окончателно.