Великденска работилничка и пъстро хоро събра на вчерашната Велика сряда близо 120 деца, родители и учители на централния площад „Свобода“ в Русе. Всички участници бяха облечени в български народни носии, което направи събитието още по-колоритно и въздействащо. То се проведе в рамките на дейностите по проект „Богатството на различията - приобщаващо образование за интелигентен растеж“, по който работи русенската община по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. 
Великденски шарки, разнообразни техники за декориране и инсталация с яйца, изработени от различни материали, демонстрираха малки момичета и момчета от русенските детски градини „Снежанка“, „Детелина“, „Звездица“, „Русалка“, „Зора“, заедно със своите родители и учители. В шарените великденски занимания на площада се включиха и приятелите им от детска градина „Червената шапчица“. 
Накрая малките майстори извиха Дунавско хоро, на което се уловиха и майките и бабите, а също и педагозите. След това всички заедно пренесоха инсталацията със своите великденски творения във фоайето на сградата на общината, където изложбата на детските фантазии ще остане до края на другата седмица.