Дивни красоти - с дъх на цветно минало, но живи и обагрени с много нова енергия, са подредени във фоайето на Доходното здание. Там снощи бе открита традиционната пролетна изложба на Дунавската задруга на майсторите на народни художествени занаяти. Сред гостите за откриването бе и кметът Пламен Стоилов, който с интерес разгледа показаните нови творби на русенските майстори. 
Отлята от бронз мастилница на майстор Боян Мицов привличаше погледите с блясъка си и със забоденото перо. Севим Ганева показва най-новите си бродерии, Таня Колева е изпипала до детайли своите нови кукли - лазарки от Драгалевци, Козичене и Пирин, фини като паяжина са брюкселските дантели на една от новите майсторки в компанията на Дунавската задруга - Маргарита Бонева. Една от интересните работи е малка икона на Исус Христос, нарисувана от 11-годишната Стефани Коева, ученичка в основно училище „Иван Вазов“, която е... чирак на иконописката Петя Антонова. 
Със сигурност повечето от мъжете сред публиката бяха притеглени като от магнит от мини-казана за ракия, изработен прецизно от медникаря Димитър Димитров - мнозина надничаха да видят дали от чучура няма да потече на тънка струйка първакът.