Две деца на 13 и 15 години така се заиграли, че девет месеца по-късно станали родители на момченце, което въпреки многото перипетии, на които било подложено още в майчината утроба, се родило живо и здраво.
През май 2015 година живеещата в Югоизточна България с родителите си и седемте си братя и сестри Жана гостува на братовчедка в Селеметя и покрай нея се запознава с Вергил /имената и на двамата са сменени/. Двамата се харесали, започват да се виждат и веднъж успяват да се усамотят и да изконсумират докрай пламналата помежду им любов. За предпазни средства, разбира се, не може да става и дума - нито 13-годишната Жана, нито с две години по-големият й приятел се сещат за нещо подобно. След това гостенката се прибира в Сливен, но често се чува с по телефона с русенския си любим.
Никой не предполага, че момичето се е върнало от Русе с необикновен подарък. Изненадата идва през август, когато Жана разбира, че е бременна. Стреснатата бъдеща майка казва на приятеля си каква са я свършили, но и двамата не събират кураж да се разкрият пред родителите си. 
Но бременността не е невинен обрив, който може да се скрие, и семейството на момичето скоро разбира всичко. Тогава бъдещите баба и дядо пристигат в Русе, за да се срещнат с родителите на момчето и да решат какво ще правят нататък. Разговарят и се разбират бебето да се роди, но невръстните му майка и татко да живеят разделени - всеки в родния си дом.
В началото всичко върви според уговорката, но Жана скоро започва да идва на гости на Вергил, а малко по-късно двамата заживяват заедно.
В края на януари 2016 година бременното момиче е прието в отделение „Патологична бременност“ на русенската болница заради настъпили усложнения, но през следващите дни постоянно говори с Вергил по телефона и го моли да я прибере вкъщи. Той обаче не се съгласява и на 2 февруари в 8.30 часа Жана си наумява да избяга от болницата. Но понеже на входа на отделението има охрана, решава да скочи и полита от 4 етаж на АГ комплекса. За късмет пада на козирката над първия етаж и се разминава само със счупена ръка, а лекарите спасяват не само нея, а и детето й - здраво момченце с тегло 2.2 кг. Случаят гръмва из цяла България, а началникът на АГ комплекса д-р Хубчев за пореден път се обявява за криминализиране на бременността при малолетни.
След изписването им Жана и детето й са настанени  в звено „Майка и бебе“ към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Русе. Там невръстната майка остава два месеца. В началото на април е предадена на родителите си, а роденото от нея момче било настанено в приемно семейство.
Случаят доведе до съдебно дело срещу бащата, който вече е на 17 години и бе наказан с 8 месеца условно лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок.