Само с 1000 лева глоба се размина неправоспособен шофьор, карал кола с подменени регистрационни табели. Заради чистото му съдебно минало Районният съд освободи Б.Д. от наказателна отговорност.
В началото на януари той си купил кола, без да има шофьорска книжка. Месец по-късно, след като станал собственик на „Форд Фиеста“, неправоспособният шофьор бил засечен от пътни полицаи след полунощ на кръстовището на ул.“Стефан Стамболов“ с бул.“Мидия Енос“ в Русе. Той подминал стоп палката и се наложило униформените да го преследват до ул. „Васил Кънчев“, където го принудили да спре. При проверката се установило, че Б.Д. няма книжка и че такава никога не му е била издавана. Полицаите му съставили акт и свалили двете регистрационни табели на форда, с което била прекратена регистрацията на колата за срок от 6 месеца.
Няколко дни по-късно обаче пишман шофьорът решил да отиде до автоморгата край квартал Средна кула заедно със свой познат, за да потърсят авточасти. Качили се на форда и потеглили към автоморгата. Когато приближили, видели купчина от регистрационни табели, Б.Д. намерил 2 еднакви и ги прибрал. После ги монтирал на колата си. 
Три дни по-късно посред нощ Б.Д. качил двама приятели във форда и тръгнали към Средна Кула. На около 50-тина метра от бензиностанцията, на която спрели да заредят гориво, униформените спрели колата за проверка. Последвал втори акт на неправоспособния шофьор и изземване на двете чужди регистрационни табели. Техническа експертиза установила, че табелите са истински и по тях няма следи от поправки или преправяния. Издирен бил собственикът им и те му били върнати.
Решението може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Русе.