Именитият режисьор Теди Москов започва идната сряда репетиции на нов русенски спектакъл, съобщи директорът на театъра Орлин Дяков. За да пристъпи към тези репетиции, Москов отхвърлил ангажимент със столичен театър, каза Дяков. Заглавието на спектакъла е „Редки тъпанари“ - то е по филма от 1958 г. „Неизвестни извършители“ на великия италиански режисьор Марио Моничели с Виторио Гасман, Клаудия Кардинале и Марчело Мастрояни. 
Сценарият за русенската постановка е написан от Теди Москов и Симон Шварц. За ролите са ангажирани петима актьори от русенския театър - Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров и Петя Венелинова. Петима ще бъдат и гост-актьорите в бъдещия спектакъл на ДТ „Сава Огнянов“: Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли и Бойко Кръстанов. Сценограф е Виолета Радкова. 
Това ще бъде продукция на русенския театър, в която ще се включат столичните актьори по подобие на „Смъртта на котката“, обясни Орлин Дяков. Той припомни, че Теди Москов за първи път поставя с театъра в Русе. Той изобщо рядко работи с извънстоличен театър, добави Дяков. Репетициите започват в софийския театър „Сълза и смях“, но премиерата ще бъде в Русе на 12 май.