Турски тираджия ще застане пред съда най-късно до две седмици заради нагъл опит да подкупи двама служители на „Пътна полиция“ след безумно двойно изпреварване с навлизане в лентата за насрещно движение.
В четвъртък около 14.30 часа О.Я. изпреварва две успоредно движещи се по Мойсев баир коли в лентата за насрещно движение. В това време след камиона пътува патрулка на КАТ, която отива в района на отбивката за Тръстеник, за да контролира скоростта на преминаващите автомобили.
Камионът е настигнат и принуден да спре, а водачът е поканен до патрулката за проверка.

46-годишният мъж отива при двамата униформени и подава документите си, в които имало две банкноти по 5 евро. На учудения поглед на полицаите чужденецът отвръща с подигравателна усмивка, но всичко смешно за него свършва дотук. Следва заповед да се прибере в кабината си, а служителите на МВР се обаждат в областната дирекция и докладват за опита да бъдат подкупени.
На място пристигат разследващ полицай и двама униформени от РУ-Две могили. Камионът е конвоиран до управлението, откъдето рушветчията е откаран в следствения арест с белезници.
Двамата служители на КАТ ще бъдат наградени с благодарност за честната и лоялна служба, каза вчера директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов.
Вчера Окръжна прокуратура повдигна обвинение срещу турския шофьор за предлагане на подкуп, за което се предвижда затвор до 10 години и глоба до 15 000 лева. 
О.Я. съдейства за доказване на престъплението, като направи пълни самопризнания. Взета му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 1000 лева, която е внесена в съда. Очаква се разследването да приключи до 14 дни и делото да влезе в съдебната зала, съобщиха от прокуратурата.