Нова катастрофа стана вчера на забранения обратен завой на бул. „България“ за автомобилите, които се движат в посока „Метро“.
Около 10.15 часа румънски тир предприел маневра за прехвърляне в лявата лента на Международното, без да погледне в огледалато, че зад него идва фолксваген. При последвалия удар колата отхвръкнала в разделителната ивица със сериозни поражения. Младото семейство от Тутракан в него обаче се е разминало само с уплаха.
„Не разбрах какво стана. Отивахме към града по работа, когато камионът изведнъж се изпречи пред нас“, каза пред „Утро“ изплашената жена на шофьора на леката кола.
Катастрофата е идентична като тази миналия четвъртък. Тогава софийски камион решил да прави обратен завой на същото забрането място и подбра изпреварващ го фолксваген. Тогава работещ в района очевидец заяви, че на проблемното място трябва да се постави допълнителен забранителен знак за обратен завой, защото съществуващият в момента знак е на около 7-8 метра и шофьорите се правят, че не го виждат.