Надписът „Добре дошли на Марс“, който бе поставен на пътя Русе-Кубрат в близост до русенското село Тетово, тайнствено изчезна. Приветствието на български и английски бе залепено върху информационна табела на Агенция „Пътна инфраструктура“, указваща кой поддържа пътя, а целта му бе да иронизира окаяното състояние на трасето.
„Не знам кой я е поставил, но това си е действителността. Преминаваш табелата и попадаш точно в Марс“, казва Теодор Мирчев от Тетово. 
Заедно със семейството си той има автобаза и огромните дупки по пътя създават проблеми за бизнеса, тъй като непрекъснато се трошат камионите и автомобилите им.
„Всеки ден могат да се срещнат автомобили със срязани гуми, изкривени джанти. Ние сме едни от хората, които сме най-засегнати, защото разполагаме със сериозен автопарк, с 25 товарни автомобила, на които винетките струват над 30 000 лв., застраховките също. Част от персонала ни е от Русе, хората не искат да идват на работа заради лошия път, защото човекът трябва да даде една значителна част от заплатата си за поддръжка на автомобила си“, казва Теодор.
Всички, които пътуват между Русе и Кубрат, са възмутени от състоянието на пътя. Дупките са дълбоки по 20 сантиметра, а цялостен ремонт не е правен от 30 години. Изкърпва се на парче, а след дъжд и сняг кратерите зейват отново. Ситуацията между селата Тетово и разградското Беловец е повече от трагична - свидетелство са тасовете, окачени по дърветата, и нарязаните гуми край пътя. 
Хората от Тетово споделят, че са правили редица подписки, а отделно по избори всички обещават пътят да бъде ремонтиран. 
„Обещанията бяха за предната година, за тази година. Сега, доколкото разбираме, пътят също не е в списъка за ремонт, отложен е най-вероятно за следващата година“, казва Теодор.  
Търпението на местните жители, които пътуват редовно, вече е изчерпано и като знак на протест се е появил надписът „Добре дошли на Марс“. Очевидно обаче той не се е харесал на някого и броени дни след поставянето му е унищожен. 
„Предполагам, че не е подразнил някой от хората, които пътуват всекидневно за работа, а най-вероятно институциите, които се грижат за поддръжката на това трасе. Вероятно те са се почувствали засегнати, но премахването на надписа не решава проблема, той си остава“, казва Теодор.
През миналата година бе обявено, че пътят Русе-Кубрат ще бъде рехабилитиран по ОП „Региони в растеж“. Засега няма конкретни срокове дали и кога това ще се случи. Или иначе казано - ще се случи, ама друг път.