Пенсионирана учителка повярва на измамници, че помага за осъществяване на полицейска акция и опразни банковата си сметка за общественото благо.
В сряда около 11 часа на домашния телефон на 71-годишната жена се обадило момиче, което се представило за нейна дъщеря и през сълзи казала, че си е счупила двата крака. Веднага след това в слушалката се чул мъжки глас, който казал, че е лекар и съобщил, че е направил операция на щерката за 35 000 лева. Тези пари трябва да се възстановят, защото здравната каса не иска да ги отпусне, категоричен бил докторът и поръчал на жената да ги изтегли от банката и да чака указание.
Малко по-късно телефонът на пенсионерката пак звъннал. Този път мъж се представил за комисар Лазар Попов от полицията и казал, че в момента са по следите на група измамници и жената трябва да им помогне. Пенсионираната учителка споделила, какво й е поискал „лекарят“, след което ченгето я попитало колко пари има в банката. След наивното признание, че спестяванията й са 5500 лева, жената получила указание да ги изтегли до стотинка и да ги предаде на „доктора“. 
Банките в града са предупредени да не дават пари на възрастни хора, така че ако служителките те попитат за какво теглиш толкова голяма сума, ще кажеш, че си купуваш вила в Балкана, а щом заловим престъпниците,  ние ще ти върнем парите, казал „комисарят“ и предупредил жертвата да си тръгне веднага след като остави сумата, защото можело да има престрелка.
Това вече напълно убедило жената, че ще помогне на полицията и щом „докторът“ се обадил, тя веднага се съгласила да занесе парите до табелата за край на Бяла на изхода за Русе и да ги затисне с камък.
В банката служителките казали на жената, че това са много пари и може да стане обект на измама, но тя била непреклонна и ги убедила да й дадат всичките 5550 лева за покупка на вила в Балкана. След това отишла до табелата, затиснала ги с камък и си тръгнала, но до вечерта никой не я потърсил да й върне парите и решила да си ги потърси в полицейското управление. И едва тогава разбрала каква е горчивата истина.
Това е осмата измама от началото на годината след едномесечно затишие. Общата сума, измъкната от възрастни хора, стигна 22 360 лева.