Членовете на Общото събрание на федерацията по борба ще решават днес от 10 часа в „Булстрад Арена“ кой ще ръководи най-богатия на медали и успехи български спорт. Както вече писа „Утро“, претенденти за поста на сегашния председател на централата Валентин Йорданов са Валентин Райчев, Христо Маринов, Димитър Джамов, Георги Мърков. Очаква се, че за гласуването в Русе да пристигнат делегати от всички клубове. Сред тях ще бъде и меценатът на българската борба и на българския спорт Гриша Ганчев. 
Вальо Йорданов е председател на федерацията от 1998 година. През този период българската борба успя да съхрани авторитета си въпреки невероятната конкуренция, възникнала след разпада на СССР. 
Междувременно се разбра, че носителката на бронзов медал от олимпийските игри в Рио де Жанейро Елица Янкова ще се размине със започващия утре в „Булстрад Арена“ международен турнир „Дан Колов-Никола Петров“. Елица почувствала болки от стара травма.
Затова пък зрителите ще могат да видят новия български национал Тарек Абделслам. 23-годишният египетски класик получи преди време наш паспорт. Само за година и нещо роденият в Александрия Тарек вече говори доста приличен български език. При това не е ползвал услугите на учител. Абделслам е носител на бронзов медал за Египет от световното юношеско първенство в София през 2013 година.   
За жалост българските класици няма да бъдат предвождани в Русе от селекционера Армен Назарян. Арменецът с български паспорт пътувал преди 3 дни за погребението на баща си в Армения и въпреки че се очакваше да се завърне вчера в България, едва ли ще присъства на турнира. 
Да припомним, че схватките утре ще започнат в 9 часа. В 16 часа пък ще бъде представена книгата за Валентин Йорданов „Всичко е борба“.
Финалите ще стартират в 18.