„Евроспорт“, пряко предаване на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже в хърватския град Сплит. На подиума в категория до 56 килограма излиза молдовецът Юри Додогло. По-рано камерите го показват с тениска на... русенската фирма „Вендинг Груп“. Още по-голямата изненада е, че Додогло е изведен по пътя към подиума от треньора в русенското спортно училище Златан Ванев. В крайна сметка 24-годишният щангист печели сребро в двубоя, сребро в изхвърлянето и злато в изтласкването. Победител в двубоя е италианецът Мирко Скарантино.
„Няма никаква изненада. Познавам се с Юли от няколко години. Аз съм му и кум. Преди европейското той пожела да тренира при мене. Цели 37 дни се готви в Русе“, обясни пред „Утро“ Златан Ванев. 
Медалите на Додогло в Сплит бяха и единствените отличия за Молдова в Сплит. За щангиста те са и гаранция за спокойствие - правителството на Молдова плаща специални пенсии на всички медалисти от европейски и световни първенства, както и от олимпиади, след като спортистите навършат 35 години.