Прожекторите в южните сектори на Градския стадион първи огряха терена във вторник вечерта и предизвикаха небивало оживление сред феновете на „Дунав“, които заляха социалните мрежи с действащото осветление и с големи надежди за близък край на изгнанието на любимия им отбор. Снощи бяха тествани и лампите на северните стълбове, сега предстоят настройките на светлината, така че да залива равномерно цялото игрище.
Според председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс обаче бликналата фенска радост, че русенският отбор може да посрещне у дома отбора на „Локомотив“ /Пд/, е малко прибързана.
„Всички искаме мачовете на Градския да тръгнат колкото се може по-скоро, но обективният прочит на ситуацията говори, че реалистичният срок за абсолютен финал на ремонтите е първите дни на май. Лично аз мисля, че стадионът ще е готов напълно за мача срещу „Лудогорец“ на 12 май. Дотогава трябва да се издадат куп разрешителни - от полиция, пожарна, строителен надзор... Лицензионната комисия ще гледа дали подстъпите до секторите са асфалтирани, ще има и други изисквания, между които и наличието на видеонаблюдение. По-добре да се изчака още малко, отколкото да се бърза“, коментира Димитров пред „Утро“. 
Той добави, че програмата в следващите домакински мачове - срещу „Левски“ и ЦСКА, работи за „Дунав“.
„Три двубоя с грандовете при сериозна публика ще са само в полза на русенския клуб и феновете“, посочи Димитров.