Нова тежка катастрофа на булевард „Тутракан“ съживи искането на живеещите в района на бившата Захарна фабрика за поставяне на легнали полицаи на платното. За първи път това желание бе заявено с подписка преди две години.
Около 11.30 часа вчера шофьорът на движещо се към града БМВ Х3 започва обратен завой, без да се огледа и да види, че в момента го изпреварва „Пежо Партнер“.  При последвалия удар тежко е пострадал 58-годишният мъж зад волана на пежото, който е настанен в болницата с две счупени ребра и лява лопатка.
Инцидентът стана на десетина метра от пешеходна пътека, която хората в квартала използват, за да стигнат до спирките от двете страни на булеварда. 
Шофьорите карат тук като луди. Винаги пресичаме със страх, защото колите летят като ракети и никой не дава път на пешеходците, каза пред „Утро“ очевидка на удара.
Докато ремонтираха булеварда, много се радвахме на гладкия асфалт, но никой не си мислеше, че тук ще стане двупосочна писта за изтребители. Всеки кара както си иска, а наоколо живеят много хора, има и деца, и възрастни, които не са свикнали да се пазят или се придвижват по-трудно. Наистина са нужни легнали полицаи, за да не се страхуваме при всяко пресичане. Това казаха хора от квартала и напомниха, че през май 2015 година подписка с такова искане е била подкрепена от 76 души, които още се надяват, че проблемът им не е забравен.